Monday, September 3, 2007

Dekor bersama Laman!

Hah, terupdate jugak lah blog nie, malam semalam ada planning nak update, tapi diserang penyakit malas, hehehe... then, ingat masa lunch break nak update, tup2, line internet plak buat hal, cis, tak dapat online langusng, sekarang nie rasa2nya dah masuk bulan hujan dah kot, as i am typing this, kat luar nun dah gelap dah langit, tunggu jer masa hujan dan halilintar memulakan “konsert” mereka. Kalau bukan waktu petang hujan, then sure waktu awal pagi hujan, mmg tepat pada masa org nak balik kerja or nak pergi sekolah. Tapi, at least jam tu tak lah seteruk jam kat tempat2 uols kan? Really tabik kat uol2 semua yg memandu nie, boleh survive the long drive. Errrr, jarak my work place ngan my home, kalau speeding & jalan clear, tak sampai 5 minit pun...hehehehe.... tapi tu guna main road lah, kalau alternative route yg terpaksa belok2 n lalu roundabout tu, pun a little more than 5 minit....well, its just a small town. Oh ya, nak menambah ke-jelesan lagi, weol boleh lagi have lunch at home, hehheh, biasanya my mum will be back at home cooking lunch during her tea-break, then i'll reach home first at noon and just heat up the dishes or if there's one or two dish yg my mum tak sempat masak tu, gua lah yg masak, ala, mostly just stir-fry veggies jer. Eh, banyak plak yg membebel nie kan, dah way out of topic lak..hehehe...

So, tibalah masanya untuk dekor bersama Laman!!! Bahan2 yg kita perlukan ialah, pasu kaca, air, bunga senduduk, dan daun kantan. Senang dan mudah nak dapatkan bahan2 nie kan? Kalau ikut pemerhatian, bunga senduduk nie tahan jugak tau, even yg masih dalam bud pun sempat lagi berkembang jadi bunga walaupun saiznya lebih kecil n warna pun agak pudar skit. Adalah dalam masa 3-4 hari bunga senduduk ni bertahan. Hah, Raya nanti cubalah, boleh jadi topik perbualan plak nanti. Oh ya, speaking pasal Raya, korang ada beli majalah Laman impiana ker? ok jugaklah majalah tu, 2 bulan sekali kelaur, keluaran kali ni pun ada a few gubahan utk Raya, tapi, ada jugak a few yg tak berkenan sangat.
Oh ya kelihatan di background tu, gambar lukisan chinese style, menunjukkan buah anggur yg lebat, tulisan kat tepi tu maksudnya hasil yg berlipat ganda gitu, masa tu gua beli pun sebab tahun tu tahun ayam, so ada anak ayam kat gambar tu, heheheh...then mmg nak jugak agar lamangua akan mendatangkan hasil yg berlipat ganda gitu...hahaha....
yt; hehe. of coz lah kena nampak cantik n sihat, mcm tu lah baru ada org nak beli kan, oh ya, i remembered the colorful cactus tu, warna2 tu mmg very the menambah seri n looked very the ceria.Hehe, i still remember dulu masa kat KL, masa tu kat dalam teksi, the dreber komplen org DBKL hari2 tanam pokok, tapi masalah banjir/air lambat mengalir tak nak selesaikan...
Layman's; Not exactly dari bus stop, still kat tepi pagar rumah depan gua, hehehe... tapi kan best lagi kalau warna warni, sure akan ada org yg lalu lalang will stop by to snap2. Kan cactus2 boleh letak kat meja yg ari tu, boleh susun kat atas ash tray glass tu, then letak guli ker, biji saga ker, biji getah ker, seashells, etc....

3 comments:

yt said...

pandai gak hang deco kan...
gua suka style gini. konsep sikit bunga n hijau banyak.
kalau byk spend masa kat umah mmg best deco2 gini tapi rumah gua tu tingkapnya terbuka weekends je x sempat menikmati deco pun.

Layman's Garden said...

Petik bunga senduduk & daun langkuas buat deco.. ok lah hai... cantik nampaknya tp x tahan lama tu... dua hari bolehlah.. sesuai pulak dengan painting kat belakang.. Nantilah nak buat juga walaupun x lah minat flwer arrangement.. Laman impiana x langgan lah.. kalu ada org punya baclah juga..

Anonymous said...

Clicking Here tramadol hcl tablets - buy tramadol in canada online