Thursday, September 13, 2007

Putih, Suci, Bersih...

Sempena ketibaan bulan yg mulia ini, mari kita melihat bunga yg putih bersih ini... Bunga keladi! Tadda!, dah lama dah keladi nie tak berbunga, mmg jarang sekali mereka berbunga kan? Yelah, mereka ni membiak bukannya pakai biji benih pun, so, berbunga tu bukan priority mereka. tanpa melengahkan masa lagi, mari kita saksikan siri gambar bunga keladi ini.....




























































Eh apasal letak gambar ni plak? Ada tarian singa plak tu, hheheheh... perhatikan pasu yg satu tu, sajer nak tunjuk pokok asparagus hiasan tu, nostalgia la katakan ..hehehe... *ps, gua takda kat dalam gambar tu yer.


Grey; Hehe... ganas, mana tak ganas kalau ada mesin pemotogn rumput yg tajam itu...
Layman; Tu lah nasib baik, mangsa2 tu beberapa kerat jer..hehehe... hah? Lagi comei? Nampak cam singa betina nak baham org jer...oops. Next time, gua try yer gi jalan2 snap gambar kat lake garden tu yer, walaupun dekat, 100m jer, tapi amatlah jarang gua menjejak kaki ke situ sebab ramai org.

3 comments:

Layman's Garden said...

Heheh asparagus tu kurus jugak.. Keladi apa lak yg belakang kepala pokcik tu?
Ini mbak tu lagi ke.. Kelakar ke mbak ni? Ke laser je.. Laser ni bosan sket..
Amboi keladi jenis ni sampai berbunga tu.. Mmg jarang boleh nak jumpa bunga dia sebenarnya.. tp oleh kerana daun dah cantik, bunga dull je le..
Patutlah saya salah sbb Asystasia intrusa kat rumah saya putih dlm purple bukannya all purple cam uols. Jgn biarkan.. Nanti dia naik atas lagi dari ulam itu..

yt said...

adehhh..byk hari xleh nk bertandang ke laman uols. hapa kena tah 1st day posa boleh kena diarrhea. keji betul. lepas tu demam plak tu..hari ni baru ada nafsu makan. baru la rasa gagah sikit nk melangut dpn pc

x sangka bunga keladi yg daun rintik2 ni kaler putih ek? nmpk fragile je kelopak dia. biasa tgk kealdi lain yg kuar bunga, tapi kalernya tak la sesuci yang ni. keladi ni pun species nostalgic gak nih.. tahun 70-80an masih ada org tanam dlm pasu susun berderet. satu lagi pokok puding. mak gua byk tanam dulu, daun bulat daun kerinting daun jurai2, mcm kaler ada tp semua terkorban masa reno laman depan buat porch ada tiang2 tuh

Anonymous said...

next page tramadol online usa - buy tramadol 180