Wednesday, September 12, 2007

Breaking News : Dia Datang.......

Actually dah ada draft dah entry untuk hari ini, TETAPI, pagi ini telah mengubah segalanya kerana.......... dia datang, dengan mesin rumput nya, dia datang dengan mesin rumput nya, dia datang...... This time, ok lah, sebab dah bagitau dia part mana yg tak boleh di potong, and masa petang tadi, pergi survey2 tengok kot2 ada yg jadi mangsa, ternyata, ada 2 spesis yg tak terlepas dari mata pisau pemotong yg kijam itu.... laporan seterusnya bersama wartawan dari tempat kejadian, silakan....

Kelihatan pakcik Pemotong Rumput (PR) sedang mendengar arahan dari tuan rumah, gambar ini di ambil dari celah2 lubang pintu depan, hiks i like the framing...heheh...





Yer, kelihatan kelibat pakcik PR ini gigh menjalankan tugasnya




"Mangsa-mangsa" nya........













Layman; Wah, satu ikat dah RM1? Wah boleh buat business nie, tapi kat sini takde peminat... habislah marketing planning fail..hahaha.... Kalau ada kesempatan will blog baout that mbak again..hehehe... Ooops, wrong answer, bukan snakeweed, but i would to have this plant at my garden! Nice lah, dulu kat erea tumah kampung kawan gua kat tepi sungai banyak bunga nie. Bunga yg celah2 ulam tu ialah "Asystasia intrusa" sesuai sangat nama kan, intrusa, intruder sangat, ada 3 spesis intrusa kat laman gua. Nak tengok lake garden yer, nie ada link blog org lain yg ada cite pasal park/garden kat my hometown nie, gua segan lah nak snap2 sorang2 kat garden tu sebab ramai yg jogging kat situ, then if pergi masa petang2 biasanya waktu couple2 berdating yg melapor diri, takut kena chop jadi tukang skodeng plak..hehehe... tapi will try lah to snap around bila ada chance.
http://sarikei-time-capsule.blogspot.com/search/label/Parks

Yt, Do check this link out, ada jugak bunga yg berjanggut tu, "Tacca sp." namanya, nie link dia;
http://tropicalplant.air-nifty.com/top/cat4931558/index.html

2 comments:

greyland said...

ganaih pakcik penebas rumput ittew......huhuhu

Layman's Garden said...

Hahaha.. Heart throbs ye bila dia dtg.... terhendap2 Laman. PR siap dpt arahan lagi, sayup tu pandangan mereka.. Bukan projek kecik tu... hehehe. Alaa mangsa hanyalah yg tejulur2 keluar je tu, x lah, tidaklah seteruk yang dijangkakan.
Yg ni lagi comei tp nampak garang sikit.. kalu dia bagi berita rasa nak dok dengar sampai habis kann... x prasan Asystasia here... nantilah nak cuba rayau bkyrd cari.. Lake Garden kat link tu x jelas sgt gambar pokok2nya tp besar jua lah tmpat tu