Sunday, September 9, 2007

Mari meneka....

Yer untuk menambah lagi keseronokkan, mari kita meneka juadah apakah yg begitu spesial sekali sehingga masuk dalam berita tv? Yer nama tu terpaksa di pixelkan sikit sebab nanti takut uols tanya kat collegue uols yg paham baca BC...hehehe...

Nak clue yer, errrr... senang di dapati, tak yah beli, percuma jer kat mana2, Tu jer tak leh bagi banyak clue nanti terus tahu jawapan..... Bila dah dapat tahu jawapan ,asa berbuka nanti boleh lah cuba yer....
Oh ya, nie kat Taiwan yer, masyarakat org asli kat sana yg memeperkenalkan juadah nie, gembira mereka makan, boleh masak sup, di stir fry, & dipanggang. Dipercayai berkhasiat membersihkan usus, khasnya bagi yg minum minuman keras, serta dipercayai berfungsi sebagai viagra jugak.





Layman; Pokok lain ada jugak yg difeature kan jugak, orkid, herbs, bromelia, dll, in fact buku nie dibahagikan kepada water gardens, glassed-in gardens, foliage gardens, seasonal gardens, gravel gardens, etc... just a few pics jer setiap gardens tu, just ok jer, ada afew ideas yg x masuk akal jugak..hehehe...

2 comments:

Layman's Garden said...

No ides at all apa juadahnya... yg gambar 3 tu gambar pun x leh nak visualize apa... Org sedut ngan straw je ye? Tah-tah weeds mana ye.. Biji Senduduk ek? Eee yek..

yt said...

amendenya? tak nmpk apa2 pun? ulat ke? or ular? heee....