Tuesday, September 4, 2007

Membebel & Sneak preview....

Entry yg sepatutnya di upload semalam....;

Eh, lupa plak nak tanya, camne malam merdeka? Banyak baca kat blog yg mrk2 nie komplen tak meriah pasal takde bunga api kat KLCC, kat dataran merdeka, sampai 1 pagi baru start sebab “hal yg tak dapat dielakkan” heheheh.... Ye lah, kan masa nie kat Putrajaya pun tengah ada this pertandingan bunga api, so, maybe budget semua dah “lari” kat situ kot, Oh ya, kat PJ ada this Floria jugak kan, takde yg pergi ker?? Kat sini plak, mmg takde apa2 celebration langsung, yg ada just pesta 'merdeka' hantu2 rempit. Seawal jam 8 malam dah ada geng2 anak2 muda berkonvoi kat jalan raya, yg geng2 anak2 muda nie geng budak2 sekolah rendah uol, semua kayuh basikal ngan bendera terpacak kat basikal mereka. Bayangkanlah, one whole side of the road kena concur geng2 future hantu rempit, kenderaan lain semua kena slow down bagi laluan.... rasa2nya diaorg kena keluar awal sebab kena balik awal jugak kot. Then, tak lama tu, keluarlah geng2 hantu senior.... membuat “pertunjukan akrobatik” dan deruan “muzik” yg cukup mengasyikkan. Ada gua nampak satu van polis nie trailing frm behind se-gang hantu rempit nie, tapi rasa2nya takde lah yg kena tnagkap sebab yelah kalau masuk lorong2 kecik, van mana dapat masuk, then lokap nanti pun akan over-crowded. So, begitulah sambutan merdeka kat tempat gua. Sekian....

yt; Hijau banyak sebab senang nak cari dedaun2 nie, hehehe.... then kesian plak kat lebah2, rama2, kumbang2, nanti tak cukup plak makanan mereka. hehe, rumah gua nie kalau tingkap tertutup pun still masuk debu jugak, sebab rumah style lama, kat depan pintu weols guna bata yg tembus, ,eh betul ker bata tembus nie, next posting gua letak gambar.
Layman; Daun kantan lah, bukan langkuas...hehehe.... more than 2 days boleh tahan tau, ala, tapi kalau tahan 2 hari pun ok jugak, free mah, semua boleh dapat kat belakang rumah. Majalah tu ok lah, 10 ringgit jer, 2 bulan sekali, kat sini RM13.50 tau, banyak jugak info bleh dapat, nama bunga, tips, gambar2 pun nice jugak. biasanya gua letak kat ofis, kalau2 boring/stress, belek2 lah majalah tu, tengok gambar pokok bunga. Kalau dah boring belek or dah ada new issue, baru gua bawa balik rumah.

Gua mmg kaki majalah, sejak dari kecik dah di expose ngan dunia majalah2 nie..h.ehehe... my dad kan kerja librarian, so dapat lah baca most of the mags. frm the chinese publication, to gila2, to dewan pelajar, and even URTV!! hahahaha,..... yup, URTV uols, tapi sekarang dah tak baca pun dah. Oh ya, my dad officially retire semalam. Start hari nie, dok kat living room concur tv 24 jam.
















Sneak Preview skit2 gambar laman depan hehehe.....

3 comments:

Layman's Garden said...

Ye le merdeka 50 tu, everyone yg pergi KLCC semua dihalau suroh pergi ke dataran merdeka. Bila pergi ke dataran pun lambat bunga api. All these people actually nak nengok bunga api saja, bukan nak dengar sgt org berleter2 or org nyanyi2 tu... Sbb tu mmg frust. i used to go & park along the highway or atas bukit sikit just 15 mins b4 minute & waited for it. Bukan i je tau tp massive traffic jam lah kereta2 lain dok menunggu.. Seronok. . Tp kebetulan this yr ngantok bangat so x pergi & nasib baik... else tunggu buah yg x gugurlah... Best tau kalu dok dekat bunga api tu & bunga2 seolah2 jatuh atas kita... my imagination , belum gi lagi dekat2 sgt. They ols say banyak sgt pendatang asing yg kesana & they all himpit2 & raba2... eeeeuw. Rempit seems to everywhere kann..
Ooo kalu majalah Laman Impiana i ada koleksi, ingat u meant yg pasal2 deco2 dlm rumah tu, kureng..
Nasiblah ye nak berebut Tv tua,alaa.. masa dia gi bustop, Laman tengoklah TV tu.. hehehe

Apasal i see balcony yg xde pasu berbaris2? Kosong tu..

yt said...

hmmm..mlm merdeka gua tgk bunga api. tmn we ol dpt sponsor bunga api dari umno cawangan ha..ha.. merasa la langut kat tepi padang tgk show. ada rakam tapi besar sgt nk upload hari tu sampai hang pc umah tu yg sudahnya upload video anak kambing je tuh..

igt lg few yrs back, we ol on d way travel ke utara utk g family day ofis x-fiance kat langkawi, mlm merdeka lah..dgn ujan lebat giler kat hiway plus area border perak-sbrg prai, punya lah bongok rempit n d gang dgn gelap2 gelita, berkuyup2 usung bendera merempit seronok2... apa la motif tah. kalu geng2 rempit junior naik beskal pacak bendera tu pun ada gak we ol jumpa ptg merdeka tuh..kalau anak gua la..gua penampor je soh balik dari membahayakan nyawa kat jln gitu

majalah impiana gua ada koleksi tp stop membeli dh berapa tahun dah sbb taknak meroyan dgn deco2 terkini, tak larat nk catchup nnt

hmm... balcony ada railing kosong shj tu..tak sesuai. mana pasu2 berpokok?

Anonymous said...

...please where can I buy a unicorn?