Sunday, September 9, 2007

some pics & ideas....

yt; Yup, sekarang dah tengah rajin snap2 cari spesis2 rumput yg problematic, then bolehlah weols semua buat carta masing2, top 10 most hateful weeds gitu..hehe... sebelum fajar menyising? Wah, nanti neber semua heran apasal mamat tu tetiba potong rumput awal2 pagi lagi.


Layman; 1st of all, wah, flckr album tu mmg impresisve abis lah, mmg cantik2 gambar2 yg ada, yt pun should see ta, cantik koleksi bunga2 kat situ, then boleh jadi rujukan jugak. Kawan uols ker Layman? Memang rasa cam membbebel mah, panjang lebar jer entri, mengalahkan karanga UPSR..hahahah... Haiyo masa jurukamera tengah snap2 tu takkan tak perasan majalh tu terbalik, iskh...


Ok nak cite pasal apa yer ari nie, kejap cari kat folder dulu gambar2 apa yg ada..... Errr, kita lihat gambar dari buku "tabletop gardens" yer. Nampak simple n nice jer kan, even rumput pun boleh jadi nampak high class, hehehehe.....


2 comments:

Layman's Garden said...

Pasal koleksi fliker bukanlah kwan tp nak tunjjuk gambar bauhinia tu.. cantik betul yg they ols dok tanam kat sini & rajin bunga..
Hmm cactus nix leh sgt dok layan yg lembut2, fragile dlm gambar tu.. leceh.. Ingat nak juga buat cam dlm buku tu tp bukanlah guna kaktus tu.. tp yg jenis yg hardy sket.. Selain kaktus ni, ada pokok lain2 ker untuk tabletop garden?

Albany said...

Well said.