Friday, September 28, 2007

Hati adalah cerminan diri.....

Yer, gua tengah mood gigih nie, hah, update lagi, tapi kan, FP tu cam dah terbengkalai dah kan, hehehe, sampai sekarang tak edit2 lagi gambar2 untuk FP, even nak cari gambar & design yg sesuai 4 the coming Raya's greetings card pun tengah menhadapi kebuntuan, harap2 dalam last minute nanti, sempatlah siap ek. Oh ya semalam masa beli kad Raya utk dikirim tu, gua perasan yg kad2 sekarang kebnyakkan design2 sekarang dah dalam bentuk kartun dah, bukan tak suka, cuma at least adalah pilihan lain selain yg kartun2 nie. Tapi kan, amalan kirim mengirim kad nie dah semakin pupus kan, tahun nie, list gua pun dah tinggal jadi 4 org jer dah. Tapi kalau akak Layman n Yt tak keberatan bagi alamat korang, then gua will definitely send greeting card to uols.
Ok, ni dia saat yg ditunggu2, masa untuk iklan lagi! hahaha.... iklan yg menimbulkan kesedaran nie, dari PT Djarum, jom lihat gambar,

Kisahnya, seorang guru besar sekolah rendah nie, setiap pagi pergi sekolah ngan motorsikal dia. Then masuk kelas mengajar, semua murid2 pun suka ngan cara dia mengajar. Then lepas abis mengajar, scene bertukar kat bilik guru, mood jadi down, memikirkan masalah dia, masalah apa? Masalah nak bayar yuran kat rumah sakit. So, bukalah laci yg ada sampul dana murid2, kat sebelah tangan lagi, bil rumah sakit, dia tengah bingung camana nak settlekan bil tu, rasa2 nak gunakan dana murid tu jer. Tapi serba salah, then tiba2 kedegaran sayup2 azan berkumandang, and, guru besar tu pun insaf. Lepas abis sekolah, dia singgahlah kedai jual beli motor nie, di jualnya motosikal tu. Kat seberang jalan, a few anak murid tu nampak apa yg berlaku. Walaupun hati berat nak menjualkan motor tu, tapi at least he is relieved tat dia tak melakukan perkara yg tak amanah tu kan, Bak kata pesanan tu, “Hati adalah cerminan diri”. Nanges tak korang? Oh ya of course lagu iklan nie pun sesuai sangat, ingat lagi tak iklan petronas yg pasal anak pmpuan yg jada ayah dia yg dah uzur tu, lagu tu lebih kurang sama lah, just petikan gitar n suara nyanyian lelaki, simple tapi memberikan kesan yg mendalam. Wish boleh mainkan ikaln nie kat parlimen, kan? hehehehe..... Sekian, Happy weekend! Selamat bertungkus lumus membuat persiapan Raya!



























2 comments:

yt said...

eehhhh...nak la kad raya. nanti gua pm address pakai FP ek ;-)

apsal blog gua xleh nk uplod gambar ek? dah draft stori, xleh masuk pics plak... sengal!

dasat2 eh dorang punya iklan bertemakan keinsafan ni... mcm2 ada. apa2 pun, msia punya gua ttp syok kat iklan yg 'daging, hati, paru, limpa, semua ada' n mak dia pengsan tuh.
patut2nya dah byk berlambak2 iklan tema gini, tak de la kejadian yg menyebabkan sampai nak kena telan sim card tu kan? apa la punya manusia...

Anonymous said...

I deleted norton virus since my account already expired. So I borrowed my brother's Mcafee and installed it to my computer. I tried getting on the Internet but when I do the page connection says cannot be connected. So I checked the signal strength and it says " very good" but it's still not connected? I share a router that is located in my sister's room which is like 10 ft away, and her computer is working just fine with the Internet. But I can't get on because it says " enter http in the address". I try to diganose and repair it say "no problems detected"... I don't understand what can be blocking me from the Internet. Oh ya d the firewalls are not up and I have windows vista. Can somebody help me please? Thanks! [url=http://gordoarsnaui.com]santoramaa[/url]