Wednesday, August 29, 2007

gambar bunga kertas & kaktus

Kita tengok gambar dulu jer yer, nie yg kat seberang jalan rumah gua. Meriah kan? Kat belakang bunga kertas tu plak ada spider lily.





Oh ya ni pulak gambar kaktus/succulent yg snap dari buku "Tabletop Garden". Just kumpulkan semua kat tray, tak yah keluarkan dari pasu pun kaktus2 tu, just cover up ngan batu2 jer...hehehe...


4 comments:

yt said...

kaktus ni kat sini kalo tgk yg jual kat hypermarket mmg nmpk cantik n sihat. bwk je balik umah start la jadi x semenggah
tp my cactus yg dlm kaler2 masuk fp hari tu so far ok je..gua boh kat tingkap bilik air master

byk bunga kertas seberang jln tu tp nmpk mcm kurang menten je. opis gua kat lake garden, hari2 lalu depan jln parlimen tu mesti ada je gardener dbkl tgh tukar polybag lah, weeding lah.. mmg cantik sentiasa

Layman's Garden said...

Snap gambar dari bus stop ker.. Macam dok bawah bus stop .. Ha la.. cantik .. macam spring kan..
tp nak kena banyak matahari lah.. Good idea kaktus tu x pyh buka pasul asal pun kan... tp x de tempat strategik nak letak.. Kalu nak join garden atas akauria boleh lah... jirus sekali sekala.. bila tukar air ikan...

dr. Tontowi Jauhari said...

Eh, ga punya gambar gambar kaktus yang laen ta ?? aku pingin.
http://medsnall.blogspot.com/

Anonymous said...

hello,sya baru nak berjinak-jinak nak tanam kaktus.senang sikit tak payah nak siram ari-ari.boleh bagi tau tak,kat mana nak dapat biji-biji benih kaktus tu?