Wednesday, August 1, 2007

Pasu biru

Hmmm. ... rasa-rasanya nak tanamkan lidah jin tu masuk pasu lah, nak tengok nanti menjadi tak tumbuh ngan gumbira tak cam cousin nya itu. Oh ya, tu gambar close-up pokok bunga mangar tu....
Layman; hehe, uol tau, kat situ mmg akan kena terik matahari jam 1pm sampai 6pm, waktu tu lah masa kepanasan yg tak terhingga, hebat jugak lah tumbuhan nie, tapi setiap kali after dinner sure will siramkan mereka, kasi rejuvinate balik. Pintu depan rumah kami nie mengadap bhgn barat, sunset cun2 kat depan pintu, chinese belief that kalau mengadap barat tu tak bagus sebab percaya yg org2 yg mati akan menuju ke barat cause tats the other side of the spritual world, dah lah rumah weols tu oposite ngan simpang jalan masuk ke hospital lama n poliklinik. Hampir setiap hari dengar siren ambulan keluar masuk. Hehe, but so far takde lah perkara2 mistik yg berlaku kat rumah weols.
Eh, uols pernah pergi melawat ke taman Hijjas Kasturi tu? Maybe salah letak baja kot, terletak baja kasi lebat daun, heheheh.... Oh ya, baru gua teringat masa kecik2 dulu my mum selalu letak kulit telur kat pasu2 orkid, next time masa uols goreng telur ker, buat kek or biskut ker, kulit tu jangan di buang.

Yt; hehe, jom kita ramai2 buat lawatan sambil beramal membersihkan laman umah Hijjas, win win situation gitu...hehehehe.... Lidah jin gua pun pernah berbunga jugak. Masa perayaan nanti bolehlah “sewa” a few pot of plants frm ur mum, letak kat rumah sendiri..hehee...
Ok berbalik kepada request Layman, nak close gambar poko pasu biru tu yer, nie dia. Nak kata cam tuannya, entahlah, nie dah bertukar2 tuan 3 kali dah, gua baru jadi tuan baru dia sebulan yg lalu, sbelum nie akak gua yg punya, dia pun dapat dari ex-manageress dia yang masa tu kena transfer kerja tempat lain. Hehehe.... sexy kan posing akar pokok tu....heheheh.....

4 comments:

yt said...

konfom x pernah tgk la pokok manggar tuh...

wahh..layman kata pokok pasu biru tuh (dessert rose tu kan?) reflect personaliti tuannya?

hmm...mmg seksi sungguh posingnya..boleh imagine mcm2 kalo tgk he..he..

Edoras said...

Aikss..? Halamanku pu ada Blog jugak? Welcome to Blogger!! hehe..

Kesian tak jumpa org yg pakai "halamanku" name....

Layman's Garden said...

Kah..kah..kah...peeweet.. u sexy thing... tersengeh sakan teringatkannya tp tu bukan character laman lagi kot.. maybe the previous the manageress kot. x pernah pergi Kasturi itu tp baca kat gardenAsia lah rasa2nya. Boleh juga buat lawatan win-win.. Maknya blend halus kah telor2 itu? Or ramas2 sahaja? ye x ye lah... pernah dengar tp x buat.. Tukang masak kek little kitchen boleh lah letak kulit telor kat akar pokok masing2.. Baik rum u ols ngadap west, my ngadap south so no strong sun... sad for garderners..

shnrianna said...

hi~~ miak sarawak juak ka ktk?