Monday, August 20, 2007

Wallpaper & greeting card free!!!

Layman; Hehe, mmg tak kisah sangat sebab pokok mangga nie tumbuh kat rumah sebelah, rumah makcik gua, then, money plant nie just sekadar memanjat jer, akar2 tu belum lagi melekat kat batang pokok tu, not so much harm lah, and then pokok money plant tu tumbuh kat tepi longkang, so, rasa2 dapatlah nutrient yg cukup dah, cuma nak panjat tinggi2 to get the sunshine. Oh ya, makcik gua dulu pernah bagitau, kena tanam sesuatu yg melekat kat pokok mangga tu sebab nanti buah mangga tu akan melekat jugak, tak gugur masa belum masak, so, gua pun tanam lah orkid evening shower tu kat pokok tu, mungkin kebetulan kot, next fruiting season tu, adalah berbuah sampai 30 biji mangga.....
Yang tong gas plak, diaorg panjat pagar lah, waktu malam, masa tu gate dah di tutup, ironi tak. Ya tak ya jugak, anjing pun satu masalah, dulu pun ada anjing menceroboh masuk n makan makanan kucing gua, nasib baik dah dihalau beberapa kali tu, dah tak berani datang lagi.
Tadaaaa, terimalah “gubahan” edisi Hari Kebangsaan 2007 ini, feel free to dwnload it, make it ur pc wallpaper, send it to frens n family, etc... just dun make profit frm it or claim its ur design. Thats all.All the plants n insects are 100% frm Halamanku except the hibiscus, gambar2 bunga raya tu semua save dari site pasal bunga2 kepulauan Hawaii...hehehe... *matilah tak patriotik. Hopefully,,tahun2 akan datang will be able to make them into real greeting cards, calendar, car sticker, postcard, phonecard, dan lain2 lagi... *matilah angan2....



2 comments:

Layman's Garden said...

Cantik kad tu.. knapa x bawa ke fp?
Nampak ceria, colorful yet x lah over sgt... tp rasa2nya boleh tambahkan binatang2 banyak2 lagi.. boh lah editors choice tu, ulat2 gemok ke.. mantis ke.. i can only count 7(?)... Jgn bimbang.. x sapa disini akan buat profit tp kalu i jumpa ada org jual kat kedai i akan interrogate they all lah... hehehe...
Ooo dpt petua nak bagi mangga lekat buah.. Baru tau.. Kalu tau dulu x tebang mangga kat sini tu kot.. Petua2 macam nih yang nak tahu ni.. payah nak jumpa org2 dulu2 nak tanya.. Bak lah mai petua2 u all lagi kalu ada...huhuhu

med said...

hi laman~~ thanks ya sudi berkongsi wallpaper tok~~ kamek dah letak kat pc opis kamek~~ hehehe~~ semangat nak sambut merdeka tok~~ anyway~~ Selamat menyambut Hari Kebangsaan ke 50~~ ^_^ dan Happy 44th Birthday Malaysia~~