Thursday, August 16, 2007

$, $, come.....

Yer, semalam frust + banyak kerja, Hari nie plak, Tak cukup tido + still banyak kerja.. hahahahaha..... but tak yahlah komplen2 sangat, small matter jer..hehehe.... tapi tadi cuba nak update FP, hampeh, “cannot find server” lagi. cis, apa dah jadi ngan FP nie.....Kenapa frust?? Let me story2, petang semlam, gi lah merayau lagi kat Laman cari model, tup2 jumpa sekor Damselfly warna oren lite2, wah, sambil mengejar, sambil menge-snap, then tiba-tiba....... gua ternampak sesuatu yg gua impi2kan selama ini!! Yes uols, its a mating damselfly! Memang payah nak jumpa benda nie tau, biasa kita nampak kat gambar2, damselfly tu sama spesis, sama warna kan, TAPI, damselfly yg gua jumpa tu, sekor warna hijau, sekor plak warna merah!! Different warna gitu, sedang beromen! apa lagi, gua jadilah fotografer terlampau, sambil mengejar, meniarap kat rumput2 cam org gila, last2 Hampeh, takde sekeping pun gambar yg berjaya di rakam, diaorg nie kejap2 terbang kat daun serai, kejap kat keladi gajah, kejap kat tepi pagar, kejap kat rumput2, sehinggalah tetiba terus hilang dari pandangan..... frust..... Well, what to do.

Ok, dah abis dengar cite, mari kita tgk gambar plak, nie lah koleksi (koleksilah konon) money plant yg dijadikan bahan hiasan dalam rumah, 1st pic tu, kat ruang makan, letak atas almari, them 2nd pic, kat dapur, atas almari jugak, tapi kurang bermaya skit sebab ari2 kena asap minyak, 3rd & 4th pic kat bilik mandi, 5th pic kat bilik atas, nie pun teruk jugak, kurus kering jer nampak, 6th, nie kat bilik gua, subur kan? hehehe, nie dah ada 5 tahun dah kat dalam bilik gua. Diaorg kata jgn bagi direct sunlight sangat sebab nanti daun tu hijau jer, takde corak2 putih tapi yg dla bilik gua nie mmg tak kena sunlight pun jijau semacam jer, tompok putih, skit jer.... Last sekali money plant yg tumbuh meliar kat belakang laman.

Layman; Access denied? Kesian, kompeni korang yg denied kan access ke certain site kan, tu hah t dah kata si pemain keyboard tu hensem, tak teruja ker nak tgk? hehehe....Dulu pernah try nak tanam lotus, tapi mereput, rasa2 sebab tanah tu kurang sesuai, bukan tanah liat. Org dulu2 letak tulang2 mayat dalam tempayan sebagai ganti keranda, bukan org cina saja, tapi kaum iban jugak, then ada jugak yg letak offerings kat dalam tempayan n letak kat tepi kubur. Maybe bau logam tu yg semut takut, tapi kat lama gua nie, semut is not a big problem sangat, belalang n siput yg jadi musuh utama, next coming posting, we'll see the destruction they've made.

Yt; Hehe, sajer, nak share kan semangat patriotik kawan2 kita dari seberang nie, sempena ngan sambutan kemerdekaan this coming 17th, sedap lagu2 mereka walaupun lagu patriotik, and kreatif mengubah lagu supaya sesuai dinyanyi kan di acara2 tertentu. Pemain keyboard tu mmg a very2 popular musician kat sana, ever since the 1st season of Idol show, dialah yg mengendalikan the music arrangement.

Hehe, nie ada clip lagi, tajuk lagu, “Bendera” ala2 lagu “Jalur Gemilang” kita tu, love the lyric, lagu asal dinyanyikan by band,'Cokelat'.
lirik;
Biar saja ku tak sehebat matahari
Tapi ku slalu mencoba tuk menghangatkanmu
Biar saja ku tak setegar batu karang
Tapi ku slalu mencoba tuk melindungimu
Biar saja ku tak seharum bunga mawar
Tapi slalu kucoba tuk mengharumkanmu
Biar saja ku tak seelok langit sore
Tapi slalu kucoba tuk mengindahkanmu

Kupertahankan kau demi kehormatan bangsa
Kupertahankan kau demi tumpah darah
Semua pahlawan-pahlawanku
Merah putih teruslah kau berkibar
Di ujung tiang tertinggi di Indonesiaku ini
Merah putih teruslah kau berkibar
Di ujung tiang tertinggi di Indonesiaku ini
Merah putih teruslah kau berkibar
Ku kan selalu menjagamu

3 comments:

Layman's Garden said...

Ohhh banyaknya, x terpikir pulak nak buatnya macam begini. Anyway, i dah ada kat 3 tempat, ie bathroom, aquarium & office.. Definately will add more after this, maybe dining, bedroom,living dll... $ $ come too hehehe.. kaya kaya kaya.. Ada beberapa color kan.. ada all green, ada whitish & ada yg mixed... How to atasi the jentik2? Ubat jentik2 tu mahal sket kan... Do u know that if u really let it grow on land and climb trees, the leaves can grow up to size keladi gajah? Or maybe smaller.. Knapa tanam lotus atas tanah pulak? Bukan kita letak dlm air je ke? Adehlaa.. mokcik x teruja doh ensem2 ni.. Yg tempayan kubur tu jenis yg ada tutup kan.. Ada a fren suka collect tempayan yg ada tutup yg ukiran cantik2 & mahal2... Hmmm

yt said...

waaahhh..duit situ sana sini...
kat opis gua ada satu..tapi plain ijau je corak2 semua xde. x kena matahari kot. opis gua ni as good as dok dlm "gua" je..coz no tingkap

Anonymous said...

tramadol online can you buy tramadol in canada - buy tramadol