Monday, August 13, 2007

sambungan laman belakang...

Ini sambungan pasal laman belakang lagi, ada apa yer, ada keladi gajah lagi, red ginger, orchid, some kind of bulb lily again, si bunga kecil, tak ingat nama dah..hehehe.... tu jer, sekian.
*oh ya, ntah kenapa, x dapat update langsung kat FP, setiap kali tekan kat butang "update" tu, cannot find seven n gateway timeout yg keluar....

Yt; Huhuhuh, pamelo tu mmg feveret my mum n my sis, tapi gualah tukang kupas pamelo tu sebab kuku gua lah yg paling effisyen, hehe, dia org cuma ngap saja tau, gua biasanya cuma dapat merasa sekeping jer. Hehe, gua dulu pun ada kumpul setem jugak, sipa lawan ngan my akak lagi, of coz dah bertahun2 dah tak sentuh koleksi setem tu, mgm dah jarang sangat setem kat ovesea, ye lah, sekarang mostly dah guna yg siap print kat envelope tu, tak best langsung.


Layman; Haha, rumah gua pun pernah kena curi tong gas, nasib baik sekali jer, even sekarang pun still letak kat luar jugak, tapi si tutup ngan kotak kayu. Rumah gua pun pernah masuk pencuri jugak 2 years ago, dalam tempoh berpuluh2 tahun diam kat rumah tu, tu lah kali pertama our house kena pecah masuk, paling geram my walkman yg bertahun2 temankan gua sejak high school lagi mrk ambik, tapi yg lucu plak, digital kamera dia org tak ambik, maybe tak tau kot itu dgtal cam...hehehe...Kat tvpernah tgk ada vendors jual jus delima kat tepi2 jalan, tapi the hos tu minum n kata mmg tak sedap, pelat sgt,hahahaha.... dau nkari tu, kalau my mum's collegue nak buat kenduri sure bagi kat mrk, kat rumah sendiri jarang sekali guna. Tempayan naga tu, ada lima, hehehe, tambah jeles lagi kan, masa kecik2 dulu mmg we ols guna tempayan tu utk letak air mandi kat bilik mandi, gua ingat lagi gua suka berendam daalam tempayan tu, tu lah nenek selalu bising sebab lama kat dlm bilik air..hehehe. then ada lagi satu yg kecik, dapat dari rumah jiran jugak RM5 jer..hahahah... lain kali gua snap gambar, yg tempayan kecik tu plak, dulu gua guna kasi letak orkid, tapi sekarang orkid tu dah tua, so dikeluarkan dari tempayan kecik tu, skrg, tak tau apa nak buat ngan tempayan tu....

2 comments:

Layman's Garden said...

Jeles 5x tau... Wah.. seronok melawat Laman uols.. banyaknya pokok gemok2 & sedang bunga.. Gantung pun ada..apa tu, daun bwg ke? Lily putih tu ada kat neber i , rasa nak gi selamatkan juga. scented ye? Tapi bush besar..
Jatropha ada.. Bawah jatropha tu pokok pendek yg supposed tu be warna merah ke.. Okid uols selit kat celah2 kantan je? knapa x gantung sama daun bwg tu. Tp anyhow, bungaa jugaa.. Last sekali i see the ulam raja kena kepong.. A nice visit have had here, geram negok healthy plants around..

yt said...

waaahhh itu lily putih sgt santekkk laa..
tp wa mmg jeles tgk itu red ginger. wa invest RM7 tau beli anak dia. after few months tanam, pupus dek panas...
ahaaa..itu bunga merah ka nama jatopra tuh? blkg umah my mum ada... tapi betul la kata layman, pokok2 uols nampak subur menghijau belaka...anak pokok kacang kelisa gua dah k.o la... kering je.. tpi x-fiance kata kering tu sebab semut makan akar dia...grrrr... baru la aku nk merimbunkan depan tuh sikit..dah kiok