Monday, August 20, 2007

Daun besar......

And speaking of giant leaves, tadaaa..... gua just teringat kat rumah sebelah gua, ada 2 pohon money plant yg dah menjadi giant nie, so, tatapilah gambar2 daun2 yg subur ni dan jgn tak jeles yer..hahahahah..... setiap kali the grass cutter tu datang hati pasti akan berdebar sebab takut dia akan potong the giant plant tu, ye lah, nampak sangat it will took the nutrients frm other plants, nasib baik sampai sekarang, selamat lagi.... (*hahaha, matilah copy n paste jer, malaslah nak mengarang panjang2, tengok gambar jer lah yer)
Layman; Sira? Manisan ke? Or jeruk? Kat kedai apa yg biasanya boleh beli ubat jejentik nie? Apalah lady grass cutter, tu pakcik grass cutter, yg sungguh menakutkan, bukan tak nak cakap, tapi dia tu selalu datang "tepat" pada masanya, masa org tgh bersiap gi ofis, or masa org dah gi kerja, or waktu petang, masa org belum balik lagi, actually ikut suka dia. Kat sini we ols mmg tak tutup the gate rumah, so, dia tu mmg boleh masuk bila2 masa jer,actually kalau leave the door open pun selamat kat sini..hehhehe.... Ala, konsep recycle mah, lagipun kalau dah lebat daun tu nanti, takdelah kelihatan sangat dah bekas mineral water tu, hehehe...













Oh ya, korang nak tak wallpaper nie?? Di'gubah' khas untuk Hari Kebangsaan tau.
















2 comments:

Layman's Garden said...

Heh heh heh besar betul $ $ kat sini, mau besar dari keladi gajah tu. Puas juga rewind2 kalau2 Laman dah post mangga yg kene panjat money tp belum lagi kan.. Tapi uols x kisah ye mangga kene sedut nutrients. Another big one tu atas pagar x pe lah ..
Sira tu manisan lah. Dipotong kulit limau tu pastu dia rebus dlm air gula... Yum yum.. sedap sweet ni.. Kedai hardware sini ada jual 'Abate'. Laman dok buka gate camtu patut lah tong gas lesap.. Sebenarnya saya pun gemar buka gate ni tp ada once tu, anjing tah mana dtg masuk dlm garden dig dig dig sekelompok shrub i habis tercungkil. tah apa di cari tah... Adeh laa.. Salah rumah la tu..
Wallpaper tu bagi je.. apa bahan2 nye? Self shoot photos ke...

yt said...

haaa..umah my mum in law ada hak besar jalur kuning tuh. dok lepak kat bumbung bilik bro in law yg i pernah feature bunga kuning panjat2 bumbung kat my fp tuh...
tapi dia ni kalo panjang n belit salur air bahaya sket coz nanti boleh pecahkan asbestos/ pvc tu
tapi cantik kan?