Thursday, August 9, 2007

Make over kat tv

hali ini tibalah masa nya kita tengok taman yg dimake over oleh team dari terra garden. Harus taman ini akan kelihatan cantik sebab pokok2 ini semua disponsor dan kelaur kat tv. Kalau bagi pokok yg kureng zat tu nanti, takut takda org mau mali beli pokok2 kami. Sama jugaklah konsep ini di apply kat rumah2/bilik2 yg pernah di make over itu. Harus dia org semua puji si penghias itu pandai menghias sebab semua lampu, perabot, langsir & barangan elektronik tu di sponsor oleh sponsor2 yg murah hati itu. Dah lah musim nie siap bagi tv LCD serta aircon u. Jeleskan? Ada sorang kawan akak gua cuba nasib pergi sesi interview kat mid valley tu, tunggu sampai lima jam kat situ. Awal2 dah dia bagitau kat gua, kalau mereka berjaya dapat free make over tu, gua kena datang to join in the fun during hari pengambaran, siap gua nak print t-shirt promote site halamanku itu..hehehe.... tapi, mimpi hanya tinggal mimpi....
ok, tanpa melengahkan masa, mari kita lihat gambar2 ini......
Gambar 1 - Bincang2 pasal pelan, the tunjuk 'askar pasu' , haha, kelakar jugak lah, sebab ye lah the pasu tersusun sebaris cam askar, so the solution, kumpulkan, jadikan macam satu bush gitu, ada tinggi, ada rendah.
Gambar 2 - tengah buat kerja...
Gambar 3 & 4 - Dah siap......
oh ya ada lagi repeat kat pagi ahad ini, jam 10 pagi, lepak lah kat rumah sedara ker neber ker yg ada melanggan saluran itu. Buat lah cis cake ker, cup cake ker, fruit tart ker, hantar ke rumah mrk, then masa kat ruang tamu tu, siap hafal skrip, “Eh! rancangan tu dah mula! Tak sempat nak tengok minggu lepas, jom tengok sama2.” Then, buat lah cam rumah kita sendiri, hehehehe.....
*masa tengah edit2 gambar2 nie, tetiba the whole town black out!! nasib baik tak lama, adalah dalam 20 minit...dah lewat dah, esok reply ur komen yer, Layman....heheh...

2 comments:

Layman's Garden said...

Puaslah tanya kengkawan fasal cerita garden kat astro, tp mrk x tau menahu... kata mrk eric tu citer2 dlm rumah..yg bestpart tu bila dia kata surprise.... saya pun mesti kata juga bersama2.. hehehe.. Mmg kan.. sapa2 pun boleh hias garden kalu amek letak yg cantik2 kat situ.. Funny Laman mentioned, ada my fren sorang tu pun complain juga, bosan pokok kat rum dia tsusun cam askar.. Tengok kat sini pun cukup Laman... x yah2 nak ke rum sedara mara pagi2 kacau org nak mengemas2 weekend... Steps dia cam pernah ku lihat..
Kalu mimpi jadi kenyataan,manalah tau ,ckp awal2... nak berkampong kat rum abg...

yt said...

lanskap makeover mmg la camne2 pun akan jadi cantik coz gi bubuh pokok2 fresh dari nurseri...
pastu main susun sana susun sini...
ada ofismet sorang spend real ribu2 for her laman makeover, tapi after sebulan, serba serbi nampak tak bermaya dah la tu..dia engage org tu punya service utk dptkan "hutan" punya effect si kontraktor g buat ikut his own taste which is 'minimalis'. ofiemet gua hangin je..tapi xleh komplen much coz the kontraktor is her fren's husband