Sunday, July 15, 2007

Ulam Raja....

Grey; Eh, kan semua tempat panggil daun nie ulam raja, tpai rasa2 kat sini tak banyak org makan kot.
Layman; Takpe, u know, ada 2 open store tau, satu lagi kat belakang dapur, len kali post, yg open store nie sekarang mmg nampaklah kureng skit, tapi a few months ago, masa kacang botol tu masih hidup, mmg looked like a nice lil hut, nasib baik gua ingat nak snap n but kenangan, tu pun next posting yer. Mana ader limau nipis tinggi dari pokok durian belanda tu, tu just ilusi optik saja lah, durian tu baru start berbuah, so tak di cantas lagi. Haha, mmg urban abis, tapi nasib baik kat depan ada lagi sepohon pokok kuini, bilik tido aka gua mmg senantiasa sejuk nyaman hasil lindungan pokok kuini tu. Taka macam bilk gua yg mengadap kwsn perumahan kat belakang rumah gua, dah lah arah timur, setiap pagi mentari pasti memancar terik ke bilik yg panas bagaikan oven....., Eh, buat lah blog versi Layman sendiri, takpe lah org lain dah buat, we ols nak tgk jugak laman uol.
yt; Takpe, kalau ada masa tu buatlah blog tu, nak tau jugak apa aktiviti2 lain selain baking, masak, bela kambing, mengurus laman, wah....banyaknya aktiviti uols, hehehehe.... nak bagitau satu hal yg uols tak tau, uols ada FP, blog, n flckr, gua ada FP, yg terbaru nie Blog, n sebelum blog nie gua pun acct kat Youtube...hehehe... skrg pun masih aktif lagi meng-upload, tapi upload apa ya? kita nantikan jawapan nya di lain kali..heheheeh.....
benaran loh, gue udah tercari2 kan blog 'halamanku; tapi ngak ada pun....

Ok lah, dah panjang lebar mengreply, so kira nie sebagai entry blog lah yer..hehehehe... tapi ada gambar utk tatapan anda semua, nie dia a tribute to the ulam2 raja..... gambar nie di ambik bertepatan sehari sebelum tragedi ngeri itu berlaku......



Sekarang tinggal ini saja...........

2 comments:

yt said...

nampak sihat je ulam raja tu. ijau2 belaka... x-fiance gua yg ske makan benda ni.gua x ske sbb rasa dia mcm ter-gigit daun mangga he..he..
waaahh..x sabar nk tgk gambar "kenangan" stor tuh.. cecepat sket upload tau ;-)

laymen said...

DID i post twice??
Payah betul nak menyesuaikan diri ngan blog nih.. tiap kali komen nak kene taip nama.. Pastu nak cari dulu mana nak klik.. ulos tanam banyak2 tu makan ke landscaping je... my favourite nih sbb one of the ulam yang x de angin. The rest kene jaga2 coz silap2 boleh kembong. faktor2 usia lah katakan. Apa tali atas ulam raja? Jemoran kah itu? Limau nipis berbuah banyak ye dlm previous gambar.. Ke limau yang satu lagi err limau apa huh? Limau kasturi....