Sunday, July 22, 2007

Dekor bersama Laman!

Ya, tibalah masa nya untuuuuk, Dekor bersama Laman! Di hujung minggu ini, kita akan melihat 2 "gubahan" bunga yg di petik dari halaman..hehehehe....Korang ada tengok 'casa impian' tak? Kalau ada chance tengok tu, cuba korang kira berapa kali si Eric tu kata"memang cantik, memang sesuai, amatlah sesuai, sesuai sekali, & cantik sangat". hahahaha......












Kadang2 tu,lepas trim/cantas pokok2 kat laman tu, rasa sayang pulak nak buang cam tu jer, so, better make full use of them kan? Kebetulan gua pun suka kumpul2 pasu & gelas. Tapi yang murah2 jer, pasu gelas yg paling besar pun harga tak sampai RM40. Hehehe, kena tunggu masa ada diskaun baru beli. Contoh yang letak lobster claw tu, harga asal RM7.90, then gua beli masa diskaun, 20% lagi, so, do your math, so cheap kan? hehehe, gua beli dua lagi..ahahahahah..... then yg small little blue vase tu pulak tak ingat dah harga, beli masa Uni. open day, the seramic course student nak get rid of unclaimed works by previous students, so, can always get good bargain during tat time.

Layman; Hehe, tangan gua pun suam2 jer, tapi kalau tanam sayur, mmg garenti takkan hidup, my style just campak the seed kat tanah, n biarlah mereka tumbuh sendiri..heheheh.... daun2 keladi nie belongs to my mum, dah more than 20 years dah keladi2 warna warni nie tau. tapi tanam keladi senang jugak lah, just make sure the umbi ada, sure akan hidup. 2 pohon jer Roselle tu, senang nak jaga, takde serangga perosak langsung. Happy jer mereka hidup..hehehe.. tak sure plak the owner of Lamanhati aktif berinteraksi tak, tgk kat site sia pun dah agak lama tak update..hehheheheh.....
Heli; Bau menyengat? Takde lah, light2 jer bau, kalau lalu the plant, mmg akan smell the fragrance, a bit like bau bunga limau nipis. Best o kalau pokok limau berbunga, kalau lalu jer pokok tu, mmg akan terhenti sekejap unutk menikmati keharuman mereka. Hah, tunggu apa lagi, buat lah blog baru, heheheh..... then the kambing2 pun boleh jadi maskot kat blog uol nanti, blog Lamanhati tu pun ada letak entri pasal masak2 jugak. http://www.cintarasa.com/

3 comments:

Layman said...

Wah.. 2 gubahn tu.. i like....tp kan sayang lah nak potong bunga2 dari garden sendiri.. helikonia bersepah x pe lah tp keladi tu...
Kenapa x leh besarkan gambar open store tu.. x leh identify pokok apa dekat keladi tu? Edible keladi ke tu? Boleh tengok isi? i think kalau edible punya, isinya kecik2 kan..tp kalu keladi gajah yg landscaping tu x tau lah..

yt said...

luas gak laman ni ek...
keladi tu keladi gajah kan? bukan kemubu yg org ambik btg buat sayur tu kan?

gubahan tu gua suka buat kat umah. actually bukan la gubahan pun, just kerat helikonia n boh dlm botol je. u know..botol jus anggur dpt dlm hamper, kaler ijau n very cantik. tapi skrg helikonia kuning kat luar, tepi pokok mangga tu dah k.o semua sbb musim panas

nak buat blog baru stori xtvt mcm ni...nak ke uols dtg lepak2 sembang2... kalo buat umah xde langsung org jengah pun sunyi gak kan? nnt wiken ni gua godek lah tgk apa hasilnya... ecewahh!! harusss jadi musang mlm2 nk updet blog

LamanHati said...

laa..tak sangka ada jugak yg baca my blog tu..sori la dah lama tak update..semua kes malas nak edit gamba..amik gamba selalu, nak edit tu malas..lg pon i ada blog lain tu yg ada yg tersisih tu..hehe

hari ni bila nak update baru perasan ada linkback from yr blog...

helikonia mmg tak tahan panas kan..mine pon mcm dah tak lalu nak idup..kena ubah la masuk dlm pasu, tanam tempat redup..

i dah lama aim nak keladi gajah satu, tapi sejak dah komersial ni mahal bukan main, kena korek satu dlm hutan la kalau nak save bajet..hehe