Thursday, July 12, 2007

Before & after....

Sementara ada idea nie, nie dia posting kedua, tapi takde apa sangat alh, just gambar sebelum dan selepas gitu, nie, gambar a few days ago, rumput2 masih hidup subur, yg selepas tu, gambar petang tadi, si pemotong rumput datang, nie lah hasilnya, tapi....., haha ada tapi nya, gua tetaplah tak puas hati, he still cut off my ulam raja bushes! Geramnya, mmg kena buat pagar nie, bukan utk menghalang haiwan makan, tap menghalang pemotong rumput, ala, simple2 jer, just ikat tali, ala2 kat crime scene tu, yg tulus "do not cross the line" hehehehe.......

Oh ya, mari membalas komen;
Layman; Rumah kecik tu lah open store gitu, my mum's collegue yang tolong buatkan, dah hampir 8 tahun dah tau, still standing strong. Hehee, sekarang rajin nak mengarang bagai, so, tak taulah boleh kekal berapa lama blog nie..hehehe...
Grey; Citer gempak? citer gempak pasal apa? Hari ini gua bunuh berpuluh-puluh ekor siput babi...hahahaha.. gempak tak..hehehe....

Ok, jom tengok gambar......


Gambar bonus:















Nampak tu, ada pokok limau nipis, pokok durian belanda, n bus stop kat depan halaman.....

4 comments:

grey said...

huhu ulam raja.....sana pun pggil nama yg sama gak noo.....hm.....

Layman said...

ekekeke gelak semalam ...sorrylah tp semalam open store tu dah buat i tengok macam rumah kecik citer p ramlee esp bila ada keladi semak dok dekat dia... harini nampak lah cam garden sket. Konsep before after in a garden sebenarnya dah i terpikir nak buat fp tp nampaknya dah ada org lain buat dulu... Buat lah batas keliling ulam raja tu baru lah nampak "important". Gembor2kan tanah dia sket. x lah si dia salah sangka.. NOw which is which? ... pokok limau nipis lagi tinggi dari durian kah itu. ooo the bus stop.. i always thought there is a secondary forest infront of it but.. sighs.. urban rupanya

yt said...

haaa...baru jelas mata nampak laman lu...tapi rumah kecik tu mmg menarik perhatian lah...
gua ada juga la berangan2 nak buat blog lagi satu stori2 pasal xtvt gua kat umah n kat dapur tapi mcm over la pulak. FP pun mau, flickr pun mau, blog pun dah ada..lagi nak buat lagi satu? huhuhuhuhu...
tapi lu punya blog gini gua manyak suka..nanti post lagi n lagi n lagi ek
kipitap!!!

yt said...

eh laman, itu blogger yg pakai 'halamanku' tu blog dia mcm wujud tapi mcm tak wujud.
gua baru baca satu entry dia..an indo lady