Tuesday, July 24, 2007

Gambar lagi.....

Layman; Tak takut pun, sebab gua lah penunggu halamanku..hahahah.... maybe sebab faktor suhu kot yg jadi mereka mengeluarkan bau waktu tu. Tu Pokok daun kantan, dulu pun ada galanggal jugak, tapi payahlah nak gali2 for the root, beli jer kat pasar, so, rite now the galanggal bush tu dah dilupakan dan terbiar kat corner halaman belakang. Pokok tu bukan pinang, it one of those decorative palm tree, buahnya kalau masak merah menyala, tapi bukan tanam kat laman gua, kat oposite rumah gua, yg rumah ala2 minang tu, rumah kediaman VIP yg datang melawat or official business. Dulu masa kecik2 selalu ada helikopter yg mendarat membawa vip2 nie, termasuklah jenis Nuri tu. Tapi sekarang dah jarang dah ada helikopter dah, sebab jalan darat dah ok, dah bertar n lurus, so mostly vip/wakil YB datang guna kereta gomen.Hehe, of coz lah senduduk tu semak punya, yg jenis kaler purple, haiyo, takkan lah sampai beli senduduk nie, cari jer kat blukar belakng rumah, tapi mmg gua tak pernah lagi yg jenis white punya. Hah pokok bunga manggar tu lah yg si burung tu buat sarang, nasib baik buat kat celah pokok yg rendah. Keladi tu ada bunga, tapi tak berapa menarik, tu yg gubahan bunga putih tu, lebih kurang cam tu lah bunganya tapi kulit luar warna purple tua + maroon.
*Oh ya, nak mintak tolong sikit, boleh tak tolong tanyakan kat siapa2 yg terer komputer, kes gua cam nie, setiap kali masa open file, tak kira kat photoshop ker or mana2, the file arrangement cam lari skit, sila rujuk kat gambarajah, setiap kali nak open some file, gua kena pergi arange the icon according to file name / type dulu, so, soalan gua, camne nak set kan setting supaya setiap kali i bukak file, icon tu akan tersusun according tu file name / type, tak yah setiap kali bukan setiap kali tu lah kena arange the icon dulu.......... tetiba jer jadi cam tu, file jadi berselerak, dulu ok jer.......



2 comments:

Layman said...

Lambat lah nak boleh tolong u weh... we ols lemah sket pasal ini.. why dont u lure more people here eh.. especially avid garderner.. & computer geeks.. :)
wah.. nuri u.. nasih baik x langgar pokok kantan yang subur sgt tu. Cantik pulak keladi kerinting kat depan tu.. tp antena apakah yg menjadi hiasan laman?

Anonymous said...

buy tramadol order tramadol-visa - tramadol hcl 50mg buy