Wednesday, July 11, 2007

Lihatlah dunia....




Errr, kena ada pembuka kata ker? Rasa-rasa tak yah lah kan, hehehe...malaslah.
Hah, untuk posting pertama nie, kita tataplah gambar sebahagian daripada halamanku ini, jangan terkejut melihat ke”messy”an nya..hehehe.... Akak Layman pasti geram melihat rumput2 yg berke”Liar”an nie kan....Tapi, usah gundah, usah gulana, nie gambar beberapa bulan yg lalu, sekarang dah kira terurus skit dah, hasil penat lelah mencabut rumput2 nie pada sebelah petang, best dapat berpeluh2 mencabut rumput nie, tapi yg tak best tangan n kaki akan gatal2 yg teramat sekali lepas abis mencabut. Kalau garu tu, hah, akan timbul lah peta dunia kat lengan....hampir pengsan mak gua tengok.... Walaupun tiap-tiap bulan akan ada tukang potong rumput datang memotong rumput, tapi untuk memastikan rumput2 nie tak tumbuh balik, kena bcabut akar2nya sekali. Then, kita jemur, then kita BAKAR!!!! hehehe, best bakar rumput nie, kasi asap tebal2, tapi nie di lain cite yer......
Eh, dalam banyak2 membebel nie, tau ker apasal nak buat blog nie? Hehe, sajer, nak upload kan gambar2 disebalik takbir FP Halamanku itu, serta nak fokus on the plants n the surrounding of the halaman, segala yg buruk2, ala2 the good, the bad n the ugly gitu, akan diupload di sini...hehhhe.... Then kat FP tu plak, more on the insects n bugs gitu.
Then gambar kat sini pun sekeping dua jer yer, jenguhlah nak upload banyak2. *matilah demanding.....
So, tuan-tuan dan puan-puan, tanpa melengahkan masa lagi,tataplah gambar pertama di blog halamanku nie. Bye.....








Hah, lihat tu, dah bertimbum dah rumput2 yang di chabut..




2 comments:

Layman said...

Hehehe... kat sini lagi meriah kot... Larat ke nak kemaskini.. i tengok rumah kecik tu kelakar lah...

Anonymous said...

amboi dh ada blog....slmt berblog lah ya'.citer la citer gempaaak2!

grey