Wednesday, July 25, 2007

Entri tak bergambar...

Hmmm, tak tau la nak tanya siapa, puas cuba cari online tak tak jumpa, nak pergi tnaya kat kedai jual PC pun takde masa sangat, nak explain kat dia org pun satu hal jugak, ntah2 mrk faham tak....korang ada ker collegue yg terer pasal PC nie or ada IT department? Dulu mmg ok jer, susun according to nama file, tapi tetiba jer jadi lintang pukang susunan file. Memang melecehkan lah setiap kali nak open file or upload gambar ke FP/blog nie kena pergi arrange icon dulu.....
Back to the Laman, Haiyo bahaya tu, kalau dah terlanggar Kantan2 tu tats mean they r flying tooo low, tapi paling best tu masa Nuri tu mendarat lah, angin yg dihasilkan tu mmg kua n masa tu lah boleh berangan di serang angin taufan..hahahah..... Kantan tu daun jer subur, dah jarang berbunga, dah tua kot. I still remmeber masa kat sekolah rendah dulu, ,ada kantan nie mmg banyak sangat bunga tu, subur sangat, sebab tumbuh kat tepi tandas...hehehehe..... Ooops, “antena” tu untuk tujuan spying musuh..hehehehe... takdelah, ,tu lah our private satelit dish, tak puas ngan astro, kita pasan satelit sendiri, tamak kan, ,padahal tv hanya satu.....hahaha.... kat Sarawak nie mmg u will see almost every household had their own private dish, main reason, Cheap. RM250 including instalation. No subscription fees whatsoever. Tapi program tv yg diterima r frm China, Pakistan, India, Indonesia..Dulu mostly chinese household yg banyak pasang tapi sekarang non chinese pun ramai dah pasang. Tapi RM250 ni utk model Made in China, yg kat gambar laman gua nie Korea made, mahal skit, RM2k, sebab dapat pusing, yg 250 tu statik, tak dapat pusing2. Yg pusing2 tu kena bayar annual fee of a couple hundred riggit sebab kena ada smart card to receive tv programe frm Taiwan, ,which is wat our family watch daily, frm the news to all the variety shows. U know, ,kat Taiwan alone, they have more than 10 news channel, competition is fierce, kemalangan kecik jer, siap ada lintas langsung, siap bekejar ke hospital to get the exclusive news. Then, in tat tiny island alone, they have hudreds of tv channels. Travel channel, children channel, news channel, cartoon channel, drama channel, sports channel, religious channel, business channel, health channel, variety channel, music channel, etc....... Nasib baik kat sini we ol just dapat receive a few of them saja. Waaaah, dah banyak membebel nie, sorry uols, sebab tv is one of my passion gitu..hahahahahaha........ok lah sambung lain kali pasal tv nie yer.....Back to laman again. Heli, akak Layman tu gua rasa ada stand by magnifying glass depan PC dia kot..hehehe.....yup, its just keladi gajah, dah tak berapa besar daun dia sebab dah banayak anak2 pokok tumbuh kelilingnya. Pokok manggar tu ker, nanti i post gmbar pokok tu, im sure u ol mesti pernah tgk pokok tu. So far, yg gua tanam nie tak berbunga lagi, kat one area of my town tu, mmg the whole stretch of the road di tanam pokok tu, gerun jugak masa lalu sebab setiap kali berbunga, pasti dikerumuni lebah2. Yg gubahan gua tu pun bukannya gubahan sangat, just main lettak, then try cari mana2 daun yg available utk dipadankan. Bunga helikonia nie mmg sesuai jadi gubahan sebab tahan n senang didapati kan.Eh, then apasal pulak ko, senang nak jaga those plant kalau dah settle kat tanah tu, tapi kalau still kecik2, sure kena rajin siram air.Hahaha, jadi musang? Boleh lah nanti blog uols beri nama musangjadian.blogspot kan. hahahah.....

2 comments:

Layman said...

Hehehe ter create blog pulak. Ingat nak create fp je..
Laman cakap ngan sapa pasal musang itu?

yt said...

yaaaayy!! layman ada blog juga
boleh le tgk xtvt dia pulak

err..dgn bangganya...jeng jeng..
http://yattshabitat.blogspot.com/

mcm tak gamak la pulak nak bubuh musang jadian *LOL*