Monday, July 16, 2007

a peek from the kitchen...

Kita sneak preview dulu yer gambar store tu, tapi nie sneak peek jer, mcm dah reveal the whole open store tu dah..... nie lah pemandangan dari dapur, masa masak2 tu, nie lah my mum yg ngadap hari2.....sabar yer akak heli, esok lusa, akan di reveal the gambar tu..hehehe...
Akak Layman, tu tanam purely for lanscaping, pernah mencuba sekali makan daun tu, lepas tu, mmg tak sentuh lagi benda tu..hehehe.., ooo, ada kategori berangin ngan tak berangin yer, bagi contoh skit. hehehe... tali tu? tu lah pagar semnetara tu, yg "do not cross the line" tu, sebab tu jer tali yg jumpa..hehehe.... tu limau nipis jer, ada 3 pokok kesemuanya, dua tanam kat tepi, satu lagi kat belakang rumah, mmg nie jenis yg rajin berbuah, so, kalau banyak tu akan bagi kat kawan/jiran. Dulu ada jugak tanam pokok lemon, tapi tak berkenan sangatsebab banyak duri, so, lepas berbuah sekali, out of the halaman.....
Jom, tengok gambar bunga...... rain lily pink. Memang sejak gua kecil lagi tanaman nie di tanam di laman gua.

2 comments:

LAyman said...

Kesian mum nya. Kasi gantung orkid sket lah supaya nyaman mata instead of pandang hijau saja. Atau letak rangoon creeper atas open store tu ke.. bila bunga bau wangi... Tha last time i make it crawl on roof top, bila time bunga wangi masuk ke dlm bedroom. ala-ala Aroma terapy gitu. One day it was blown down by a normal windy day. saya potong je. Pastu regret sket. Eh.. kalu buah banyak lagi limau nipis kasi focus yang lebat tu. Buat apalah tanam sampai 3 pokok? Pastu bagi jiran2.. Ala.. yg angin2 tu contohnya pucuk kari, pucuk gajus, pucuk ubi, lagi... nanti ingat lah mention balik.. i pun ada Rain lily tu jenis kecik ye.. nowadays they have yg kelopak besar2. White rain lily pun ada. i havent seen any pic from Lamangua. Kira besarlah jugak Laman ini.

yt said...

rain lily nama dia ek? ada gambar dorang ambik kat PD bebaru ni tp boh kat flickr hellikonia je

ranggoon creeper punya wangi xleh lawan wangi bunga kesidang. ada tanam dlm pasu kat laman my mum n pernah berbunga sekali je, tu pun satu tangkai je. bila pindah own hse terlupa nk angkut pindah pasu besor tu sekali, dah kemudian, tinggal la camne je nk bawa