Tuesday, July 17, 2007

Tadaaa....



















Hah, nie dia rupa open store tu, masa bunga2 tengah mekar berkembang..hehehe.... yg terjuntai2 tu daun kacang botol, then yg putih halus tu tak sure nama apa, tapi mengeluarkan wangian seakan2 jasmine.
Layman; Mula2 tu tak tau camana rupa rangoon dreeper tu, setelah digoogle, wah, nie lah creeper yg i cari selama ini, mmg cantik sekali bila mereka berkembang banyak2, actually ada ternampak kat semua rumah terbiar, tapi takut lah nak turun dari kete n potong the plant, sekarang dah tengah lebat berbunga dah. Eh, boleh tanam guna keratan batang ker? Buat floer arangement pun cantik, dulu masa raya, visit my mum's fren house, dia org letak kat dining table, mmg anggun abis.Dulu tanam banyak sebab ada sorang my aunt tu ada small stall bancuh air minuman, so, kalau tanam sendiri the limau nipis, tak yah lah nak beli kat pasar mah, then daun pandan pun halamangua yg provide.Ic, tapi tak pernah pun makan daun2 & pucuk2 nie..hehehe...Dulu pernah try tanam yg colour putih sebab masa tak berkembang penuh tu ada rupa skit cam tulip, tapi tak hidup2, so tinggal yg pink jer...

4 comments:

yt said...

closeup bunga putih juntai2 tu xde ka? mcm cun je...
mcm2 ada ek..pokok tomato pun ada
and that meja lama tu very d nostalgic lah. teringat umah my atuk dulu, kira coffee table lah tu zaman 70an
besar juga laman blkg tu ek... how i wish i have one laman belakang yg ada tanah. ni ruang ada tapi si developer g simen siap2...jadi kebun la kat blkg

yt said...

eh, tertinggal plak...
"kalau tidak" jadi kebun la kat blkg

Layman said...

Pokok dlm 3rd pic nearest to cam itu bunga dia kah atau pucuk. Rasa2nya pokok nih theyols selalu tanam buat fencing je.. x bunga.
Lebat jugak bunga2 kecik2 putih2 tu.Cantik. Pokok kacang botol tu kalu berbuah x termakan. Thats why i turn to flowers. Dulu asik bazirkan buah dia je... x sempat nak makan. Lupa je nak bawa ofis bagi kawan2. Banyak sangat gambar2. x sempat nak cakap2 pasal other plants jugak. ooo keladi tu x kuat coraknya sbb tmpt ni teduh..Kirataman ini ada lah konsep juga.. Brapa kekerapan membaja?

Anonymous said...

http://ww.rpinternational.org/home/tramadolonline/#14 order tramadol online tennessee - tramadol 50mg 180 tablets